Thrige-Firkanten

– Ett digitalt passerkontrollsystem

 • Projektkategori

  Bostadsfastighet

 • Byggmästare

  Olav de Linde A/S

 • Plats

  Odense, Danmark

 • Koncept

  Digitalt passerkontrollsystem

 • Produkter

  MIxCompact
  Digitala postboxar
  SensoLock®
  Nexus-läsare
  MultiApp®

Kvalitetsfastighet med digitalt passerkontrollsystem

I hörnet av Edisonsvej och Skibhusvej i centrala Odense, Danmark, finns 20 hyreslokaler, varav 19 lägenheter och 1 kommersiell lokal på bottenvåningen i byggnaden. Denne bostadsfastighet är en del av Thrige-Firkanten, som när det är färdigställt erbjuder 124 kvalitetsbostäder tillsammans med bostadshusen på Tolderlundsvej och Bredstedgade. Lägenheterna är särskilt attraktiva på grund av det centrala läget med gångavstånd till både Odenses järnvägsstation, hamn och innerstad. Byggnadens arkitektur med rustikt rött tegel har inspirerats av Thrige-områdets kultur och historia som tidigare industriområde.

Material med lång hållbarhet och av hög kvalitet har valts genom hela konstruktionen. Det samma gäller byggnadens digitala passerkontrollsystem, som består av porttelefoni med app och elektronisk passerkontroll. Vid huvudingången har en MIXCompact porttelefon med video och digital LCD-display för visning av de boendes namn installerats. De digitala namndisplayerna upprepas vid entréns digitala postboxanläggning, där den boende öppnar postboxens elektroniska lås genom att skanna en personlig nyckelbricka. Samma nyckelbricka används för lägenhetens elektroniska dörrlås SensoLock® och för bakdörrens Nexus läsare. Lägenhetens svarsapparat har bytts ut till den digitala MultiApp®, med vilken den boende får portsamtal direkt i sin smartphone. De kan då ge tillträde till trappan, även om de inte är hemma.

thrige firkanten 1 - Thrige-Firkanten - Odense

Ett digitalt fastighetskontor

– Enkel uppdatering av digitala namndisplayer och nyckelbrickor

thrige firkanten nova software - Thrige-Firkanten - Odense

Det digitala passersystemet uppdateras via en webbaserad mjukvara som kan nås från en PC, surfplatta eller smartphone. Administratören slipper därmed många av de fysiska uppgifterna, som nu i stället sköts digitalt. Det ger stora besparingar och effektiviserar fastighetskontorets dagliga arbetsprocesser. De digitala namndisplayerna i porttelefonen och vid postboxarna är integrerade och uppdateras enkelt i mjukvaran vid in- och utflyttning. Samma gäller för de boendes nyckelbrickor som både är enkla att skapa, tilldela åtkomst till och radera i online systemet.

En nyckelbricka för den boende

– Används vid alla dörrar och postboxanläggningar

thrige firkanten adgangsbrik - Thrige-Firkanten - Odense

De boende på Edisonsvej slipper stora nyckelknippor med nycklar till alla byggnadens dörrar. Vid inflyttning får de boende en personlig förprogrammerad nyckelbricka. Nyckelbrickan ger dem tillgång till hela byggnaden, och fungerar hela vägen nerifrån cykelkällaren och upp till deras lägenhet. På vägen kan den boende även passa på att tömma sin postbox genom att skanna nyckelbrickan på postboxanläggningens läsare. Den elektroniska passerkontrollen skapar extra trygghet för de boende, eftersom ingen obehörig kan komma åt byggnaden utan tillstånd.

thrige firkanten multiapp 2 - Thrige-Firkanten - Odense

Porttelefoni och passerkontroll med app

På Edisonsvej har en framtidssäker porttelefonilösning med Scantrons MultiApp® installerats. Detta gör det möjligt för de boende att ta emot dörrsamtal direkt i sin smartphone, där de både kan se och prata med gästen innan denne släpps in. MultiApp® fungerar både på Wi-Fi och på en 3G/4G nätverksanslutning, så du kan alltså även att prata med gäster fast du är på språng. Detta ger de boende en flexibel vardag, där både brevbärare och gäster kan släppas in fast man inte är hemma.

Det är både enkelt och snabbt för nya boende att ladda ner och installera MultiApp® vid inflyttning. Fastighetsförvaltningen på Edisonsvej nollställer enkelt lägenheten online, varvid den tidigare hyresgästen inte längre kan ta emot dörrsamtal. Det ger ett problemfritt och snabbt övertagande för både boende och administration.